Dolar
32.33
Euro
34.96
Altın
2,213.83
ETH/USDT
3,575.40
BTC/USDT
70,805.00
BIST 100
9,056.61
Dünya, arşiv

Kırım Vakfı'na 50 bin ruble para cezası

Kırım Tatar Milli Meclisi'nin Akmescit'te bulunan binasının, verilen sürede boşaltılmaması nedeniyle binanın sahibi Kırım Vakfı'na 50 bin ruble para cezası kesildi.

18.09.2014 - Güncelleme : 18.09.2014
Kırım Vakfı'na 50 bin ruble para cezası

AKMESCİT

Kırım Vakfı Başkanı Rıza Şevkiyev, binayı mühürlemek için gelen Rus icra memurlarının, binanın boş olmadığı gerekçesiyle 50 bin ruble (yaklaşık bin 300 dolar) para cezası kesti.

Şevkiyev, binanın yarın da boşaltılmaması durumunda, 200 bin ruble para cezası ile 2 yıl hapis arasında değişen cezalara çarptırılacakları konusunda uyarıldıklarını dile getirdi. Kırım Vakfı’nın hesaplarına el konulduğunu hatırlatan Şevkiyev,  kesilen para cezasının ödenmesinin mümkün olmadığını kaydetti.

Kırım Vakfı Başkanı Şevkiyev, binayı gece yarısına kadar boşaltacaklarını ifade etti.

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) binası 16 Eylül’de Rus polisi ve askerlerinin baskınına uğradı. Silahlı ve maskeli askerler, 12 saat boyunca binada arama yaptı. Bir gün sonra ise icra memurları binaya gelerek binanın mühürleneceğini bildirerek, KTMM görevlilerine binayı boşaltmaları için bir gün süre verdi. Bunun üzerine KTMM, binayı boşaltma kararı aldı.

Kırım Tatar Ulusal Meclisi'ne artan baskılardan derin kaygı duyuyoruz

Türkiye'nin AGİT Daimi Temsilcisi Büyükelçi Tacan İldem, Ukrayna'da Kırım Tatarlarına yönelik baskıların artmasından endişe duyduklarını bildirdi.

İldem, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Daimi Konsey Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Ukrayna krizinden en fazla Kırım halkının etkilendiğini söyledi. Türkiye'nin her zaman Kırım halkının yanında yer alacağını belirten İldem, Türkiye'nin Ukrayna'nın bir parçası olarak gördüğü Kırım'da fiili gayrimeşru ve yasa dışı durumun devam ettiğini yineledi.

İldem, Türkiye'nin, Kırım'da 14 Eylül'de yapılan sözde seçimleri geçerli kabul etmediğini hatırlattı.

Kırım Tatar Ulusal Meclis'nin bazı üyelerine geçmişte saldırılar olduğunu kaydeden İldem, şunları söyledi: 

"Kırım Tatar halkının tek yasal temsilcisi Kırım Tatar Ulusal Meclisi'ne yönelik, bugün yarın yeni bir silahlı saldırıya neden olacak artan baskılardan dolayı derin kaygı duyuyoruz. Biz, barışçıl yollarla demokratik haklarını savunan yerli Kırım Tatar halkını tehdit etmek için böylesi kabul edilemez baskı metotlarını kınıyoruz. Sorumluları böyle davranışlardan vazgeçmeye çağırıyoruz. Eminiz ki uluslararası toplum, bu baskıcı uygulamalar karşısında sessiz kalmayacaktır. Biz Kırım Tatarlarının huzuru ve güvenine özel vurgu yapmak yoluyla Kırım'daki gelişmeleri yakından takip etmeye devam edeceğiz."


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın