Dünya, arşiv

İngiltere’deki Müslümanlardan İngiliz rehine için mektup

İngiltere’deki Müslüman toplumun önde gelen 100 ismi, Irak Şam İslam Devleti tarafından rehin tutulan ve öldürülmekle tehdit edilen yardım görevlisi Alan Henning’in serbest bırakılmasını istedi.

18.09.2014 - Güncelleme : 18.09.2014
İngiltere’deki Müslümanlardan İngiliz rehine için mektup

LONDRA

İngiltere’deki Müslüman toplumun önde gelen 100 ismi, Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) tarafından rehin tutulan ve öldürülmekle tehdit edilen yardım görevlisi Alan Henning’in serbest bırakılmasını istedi.

İngiltere’de yaşayan Müslüman toplumun önde gelen isimleri, yayınladıkları açık mektupta, İngiliz vatandaşı yardım görevlisi Henning’in serbest bırakılması çağrısında bulundu. Mektupta, Henning’e zarar verilmesinin İslam dinine karşı “en ağır suç” olacağı vurgulandı.

İngiliz The Independent gazetesinde yayınlanan açık mektup, İngiltere’de yaşayan imamlar ve toplumun önde gelen isimleri tarafından imzalanırken, mektubun bir kopyası da rehine Henning’in ailesine iletildi.

Mektupta, “İslam’da insanlar için endişelenmek ve herkese yardım etmek dini bir görevdir. İnsani yardım görevini yürüten herkes cennetten yardım almak yolunda ilerler. Buna karşılık Henning’in rehin alınması ve ölümle tehdit edilmesi asla meşru kılınamaz” ifadeleri kullanıldı.

İnfazları gerçekleştirdiği tahmin edilen İngiliz aksanlı IŞİD militanına ve tüm IŞİD militanlarına seslenilen mektupta, “Eğer Müslümansanız onu hemen serbest bırakın” çağrısına yer verildi.

Daha önce uluslararası yardım konvoylarında Henning ile birlikte çalışan Müslüman arkadaşı Majid Freeman de dün bir mektup yayınlayarak, IŞİD militanlarının bir an önce Henning’i serbest bırakmasını talep etmişti.

İngiliz yardım görevlisi David Haines’in infaz görüntülerinin hafta sonu servis edilmesinin ardından açıklama yapan Britanya Müslüman Konseyi (MCB), terör eylemlerini kınayan bir açıklama yayınlamıştı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın