Dolar
32.35
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,567.40
BTC/USDT
70,793.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, arşiv

Filistinli yaralılar ülkelerine dönüyor

Türkiye'de tedavileri yapılan bazı Filistinli yaralılar ile refakatçileri, Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı'na geldi.

18.09.2014 - Güncelleme : 18.09.2014
Filistinli yaralılar ülkelerine dönüyor

TEL AVİV 

Türkiye'de tedavileri yapılan bazı Filistinli yaralılar ile refakatçileri, askeri uçakla Tel Aviv Ben Gurion Havalimanı'na geldi.

Aralarında 5 çocuğun bulunduğu ve tedavileri Ankara ve İstanbul'daki hastanelerde tamamlanan yaralılar, 222. Filo Komutanlığına bağlı "C-130 Herkül" tipi uçak, sabah saatlerinde Tel AvivBen Gurion Havalimanı'na indi.

Yaklaşık 2 saat süren yolculukta Filistinli yaralılara Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibinde (UMKE) görevli sağlık personeli eşlik etti.

25 Filistinli Gazze'den Türkiye'ye getirilecek

AFAD'dan yapılan açıklamada, yaralıları AFAD'ın Türkiye ile Gazze arasında insani yardım amacıyla oluşturduğu hava koridorundan getirmek üzere havalanan C -130 tipi uçağın, tedavileri Türkiye'de tamamlanan Filistinli yaralı ve refakatçileri Gazze'ye ulaştıracağı belirtildi.

Açıklamada, Gazze halkının maruz bırakıldığı saldırılarda yaralanan Filistinlilerin, Türkiye'den sağlık ekiplerinin yaptığı triyaj ve kimliklendirme çalışmaları sonrası tedavi için tahliye ve transfer operasyonlarıyla AFAD koordinasyonunda Türkiye'ye getirildiği ifade edildi.

Tedavileri Türkiye'de tamamlanan Filistinlileri de evine ulaştıracak uçağın saat 11.00 sularında Tel Aviv’in Ben Gurion Havalimanı'na iniş yaptığı bildirildi.

C-130 tipi uçağın, tahliye operasyonuyla Gazze'deki Erez sınır kapısından geçirilen 25 yaralı ve refakatçisini bugün İzmir'e getireceği belirtilen açıklamada, tedavilerine İzmir'deki hastanelerde devam edilecek Filistinlilerin sayısının uçağın indiği ülkede karşılaşılan zorluklar nedeniyle değişiklik gösterebileceğinin öngörüldüğü kaydedildi.

Gazze'ye yardım edilmesi ve 200 yaralı Filistinlinin tedavilerine Türkiye'de devam ettirilmesi için daha önce AFAD'ın Gazze'ye bir insani yardım hava koridoru açtığı ve yardımlarla transferlerin devamlılığını sağlamak için bir insani hava köprüsü kurduğu hatırlatıldı. 

Açıklamada, bugüne kadar Gazze'den 81 yaralı ve 70 refakatçisinin AFAD koordinasyonunda Sağlık Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, TİKA ve Türk Kızılayının gayretleriyle sürdürülen insani operasyonla Türkiye'ye getirildiği kaydedildi.

Tahliye ve transfer operasyonu sürdürülen 25 yaralı ile 24 refakatçisinin, İzmir'deki Tepecik, Bozyaka ve Yeşilyurt Eğitim ve Araştırma Hastaneleri ile Alsancak Devlet Hastanesinde yapılacak tedavilerinin ardından Filistin'e dönecekleri ifade edildi.

Muhabir: Fatma Can, Aylin Sırıklı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın