Dünya, arşiv

Suriye'den Lübnan'a hava saldırısı

Suriye ordusu, Lübnan'ın Arsal kasabası yakınlarındaki Suriyeli silahlı muhaliflerin bulunduğu noktalara hava saldırısı düzenledi.

30.08.2014 - Güncelleme : 30.08.2014
Suriye'den Lübnan'a hava saldırısı

BEKAA 

Suriye ordusu, Lübnan'ın Arsal kasabası yakınlarındaki Suriyeli silahlı muhaliflerin bulunduğu noktalara hava saldırısı düzenledi.

Curud Arsal bölgesine düzenlenen saldırıda ölen ve yaralananlar, Arsal'deki sahra hastanesine getirildi.

Saldırıyla ilgili detaylı bilgi verilmezken, yetkililerden henüz açıklama gelmedi.

Lübnan'ın Suriye sınırındaki Arsal kasabasında ordu birlikleri ve Suriye'den gelen silahlı gruplar arasında çatışmalar 2 Ağustos'ta başlamıştı. Arsal kırsalına giren Nusra Cephesi ve IŞİD terör örgütü militanları, varılan ateşkes uyarınca kademeli olarak bölgeden çekilirken, 20'ye yakın askeri rehin almış, daha sonra içlerinden 8'ini serbest bırakmıştı.

Cobar'da 20 ayda 2 bin kişi öldü

Suriye'de ordu birliklerinin başkent Şam'ın doğusunda muhaliflerin denetimindeki Cobar bölgesine, 20 aydan bu yana düzenlediği saldırılarda 2 bin kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nden (LCC) yapılan açıklamada, "Esed rejiminin başkent Şam'ın Cobar bölgesine 20 aydan bu yana zehirli gazlar dahil tüm ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 2 bin kişi öldü" denildi.

Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerin hafta içinde Cobar'da hükümet güçlerinin karargah olarak kullandığı 2 binayı tünel kazarak havaya uçurmasından sonra, rejimin bölgeyi karadan karaya atılan füzeler ve vakum bombasıyla vurduğunu işaret eden LCC, ÖSO'nun bölgede rejimle girdiği çatışmalarda ise onlarca Esed askerini etkisiz hale getirdiğini kaydetti.

Şam yönetimine bağlı güçlerin şimdiye kadar Cobar'a 10'dan fazla zehirli gaz saldırısı düzenlediğini ileri süren LCC, "birkaç günden bu yana Suriye Ordusu'na bağlı savaş uçaklarının bölgeyi yoğun şekilde bombaladığını" ifade etti.

Kentin doğusundaki Cobar'da elektrik ve suların bir yıldan bu yana kesik olduğunu vurgulayan LCC, bölgeye hiçbir insani yardım ve tıbbi malzemenin girmediğini ve bölgede fırınların çalışmadığını aktardı.

Kentin en çok zehirli gaz saldırısına maruz kalan bölgesi olduğunun altını çizen LCC, söz konusu bölgenin rejimin yoğun saldırılarına maruz kalmasından dolayı saldırılarda yaşamını yitirenlerin mezarlık yerine evlerin bahçelerine defnedildiğini kaydetti.


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın