Dünya, arşiv

Irak'ta çatışma:12 ölü

Irak'ın Felluce kentindeki çatışmalarda, 12 kişinin öldüğü, 17 kişinin yaralandığı bildirildi.

28.08.2014 - Güncelleme : 28.08.2014
Irak'ta çatışma:12 ölü

ENBAR 

Irak'ın Felluce kentindeki çatışmalarda, 12 kişinin öldüğü, 17 kişinin yaralandığı bildirildi.

Felluce Devlet Hastanesi yetkilisi Visam el-İsavi, ordu birliklerinin Felluce'nin farklı bölgelerinde havan topu ve füzelerle saldırılar düzenlediğini iddia etti. "Bu saldırılarda" hayatını kaybeden 12 kişinin cesedinin hastane morguna getirildiğini aktaran İsavi, yaralanan 17 kişinin de tedavi altına alındığını ifade etti.

Bir süredir gerginlik ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, terör örgütü IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların Musul başta olmak üzere bazı kentlerde kontrolü ele geçirmesinden sonra artan çatışmalar, çeşitli kentlerde devam ediyor.

Siviller zarar görüyor

Enbar İl Meclisi Başkanı Sabah Kerhut, ordunun Felluce'deki sivillere yönelik saldırısını kınayarak, "Ordunun silahlı grupların üzerinde yoğunlaşması ve sivilleri hedef almaması gerekir. Halk hergün hedef gözetilmeksizin düzenlenen saldırılara maruz kalıyor. Masum insanlar ölüyor ve maddi hasar oluşuyor" dedi.

Irak ordusundan ise olaya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

Bir süredir gerginlik ve otorite boşluğunun yaşandığı Irak'ta, IŞİD öncülüğündeki silahlı grupların Musul başta olmak üzere bazı kentlerde kontrolü ele geçirmesinden sonra artan çatışmalar, çeşitli kentlerde devam ediyor.

Muhabir: Safiye Karabacak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın