Dolar
32.39
Euro
35.05
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,546.60
BTC/USDT
70,179.00
BIST 100
9,143.29
Dünya, arşiv

ABD IŞİD'i yine vurdu

ABD ordusu, Musul Barajı yakınlarındaki IŞİD hedeflerine 6 yeni hava saldırısı düzenledi.

21.08.2014 - Güncelleme : 21.08.2014
ABD IŞİD'i yine vurdu

WASHINGTON

ABD ordusu, Musul Barajı yakınlarındaki terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) hedeflerine 6 yeni hava saldırısı düzenledi.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığından (CENTCOM) yapılan açıklamada, Amerikan savaş uçaklarının IŞİD'e ait 3 "Humvee" tipi araç, bir araç ve çok sayıda "emprovize patlayıcı cihaz" mevzisini vurarak yok ettiği ya da hasara uğrattığı bildirildi.

Operasyona katılan tüm uçakların daha sonra bölgeden güvenli biçimde ayrıldığı belirtildi.

CENTCOM, 8 Ağustos'tan bu yana Irak'ta 90 hava saldırısının düzenlendiğini, bu saldırıların 57'sinin Musur Barajı yakınlarındaki Irak güçlerine destek için yürütüldüğünü kaydetti.

ABD ordusunun saldırısında 4 kişi öldü

ABD ordusunun, Musul'da terör örgütü Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) öncülüğündeki grupları hedef alan hava saldırısında 4 IŞİD militanın öldürüldüğü bildirildi.

Peşmerge kaynaklarından alınan bilgiye göre, ABD ordusu, Irak ordusu destekli Peşmerge güçlerinin ele geçirmeye çalıştığı Musul'un batısındaki petrol zengini Zemar nahiyesinde IŞİD militanlarının bulunduğu aracı hedef aldı. Bombardımanda 4 IŞİD mensubu öldürüldü.

Bir süredir çatışmaların ve otorite boşluğunun yaşandığı ülkede, IŞİD öncülüğündeki silahlı gruplar, Musul, Tikrit, Bakuba ve Telafer kentlerinin yanı sıra Enbar'ın Kaim, Rave, Aneh, Ratbe ve Hadise ilçelerini ele geçirmişti. Söz konusu çatışmalar nedeniyle yüzbinlerce sivil göç etmek zorunda kaldı.

Ülkenin çeşitli yerlerinde IŞİD ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sürerken, Irak ordusu ve ABD'ye ait hava unsurları, IŞİD'in kontrolündeki bölgelere hava saldırıları düzenliyor.

Muhabir: Mehmet Ö. Toroğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın