Dünya, arşiv

Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı bin 600'e yükseldi

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının başladığı 7 Temmuz'dan bu yana ölen Filistinlilerin sayısının bin 600'e yükseldiği bildirildi.

01.08.2014 - Güncelleme : 01.08.2014
Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı bin 600'e yükseldi

GAZZE

İsrail'in saldırıları sonucu Gazze'de bugün 160 kişinin öldüğü, 500 kişinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırılardan kaçanların hastaneye sığındığını belirterek, "İsrail'in sabah saatlerinden bu yana Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği hava ve kara saldırılarında 160 Filistinli yaşamını yitirdi, 500 kişi yaralandı" dedi.

Sadece Refah kentinde 62 kişinin öldüğü, 400 kişinin yaralandığını belirten Kudra, saldırıların başladığı 7 Temmuz'dan bu yana ölen Filistinlilerin sayısının bin 600'e yükseldiğini söyledi.

Ölü sayısının giderek arttığını dile getiren Kudra, "İsrail'in kuşatması altındaki sınır bölgelerinde bugün 30 ceset çıkarıldı. İsrail, çalışmaları yürüten sivil ekiplerin sınır bölgelerine ulaşmasına engel oluyor" diye konuştu.

Perşembe gecesinden bu yana 182 kişi hayatını kaybetti

İsrail ordusunun Perşembe gecesinden bu yana Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 182 kişinin hayatını kaybettiği, 545 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in 7 Temmuz'dan bu yana devam eden saldırılarında en ağır bilançoyu verdiklerini belirterek, "İsrail'in başta Refah olmak üzere çeşitli kentlere düzenlediği saldırılarda, 182 Filistinli öldü. Çoğunluğu kadın ve çocuk 545 kişi yaralandı" dedi.

Kudra, saldırıların başlamasından bu yana bin 622 kişinin hayatını kaybettiğini, 8 bin 795 kişinin yaralandığını söyledi.

"Koruyucu Hat" adı altında 7 Temmuz'da Gazze’ye havadan saldırı başlatan İsrail ordusu, 17 Temmuz Perşembe akşamı da karadan saldırıya geçmişti. 

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, dün gece yaptıkları ortak yazılı açıklamada, İsrail ile Hamas arasında 3 günlük insani ateşkes sağlanması konusunda anlaşmaya varıldığını duyurmuştu. Hamas da sabah 08.00'de başlayan 72 saatlik "insani ateşkesi" kabul etmişti.

İsrail ordusu, söz konusu ateşkesin ilanından 2 saat sonra Refah kentinin doğusuna topçu saldırısı düzenlemişti.

Muhabir: Moustafa Maged Haboosh, Mahmut Geldi

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın