Dünya, arşiv

10 Ukrayna askerinin esir alındığı iddia edildi

Ukrayna'nın doğusunda ordu birlikleriyle ayrılıkçılar arasında süren çatışmalarda 10 Ukrayna askerinin esir düştüğü öne sürüldü.

30.07.2014 - Güncelleme : 30.07.2014
10 Ukrayna askerinin esir alındığı iddia edildi

LUGANSK

Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Lugansk bölgelerinde Ukrayna Silahlı kuvvetlerinin Rusya yanlısı ayrılıkçılara yönelik yürüttüğü Anti Terör Operasyonlarında (ATO) Lugansk havaalanı çevresindeki ordu birliklerinden 10 askerin ayrılıkçılar tarafından esir alındığı iddia edildi.

Ukrayna basınında ATO yetkilisine dayandırılarak verilen haberde, ayrılıkçılar tarafından esir alınan 12 askerden 2'sinin hayatını kaybettiği, diğerlerinin ise yaralı olduğu ifade edildi.

Ukrayna'nın doğusunda tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Donetsk ve Lugansk "Halk Cumhuriyetleri" ile Ukrayna ordusu arasında yaşanan en şiddetli çatışmalar bu şehirlerin önemli stratejik noktası olan havaalanları çevresinde yoğunlaşıyor.

Ordu 363 kayıp verdi

Öte yandan, Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Kurulu Enformasyon-Analiz Merkezi Sözcüsü Andrey Lisenko, son 5 günde terörle mücadele operasyonunun yapıldığı bölgede 38 askerin yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Lisenko, son kayıplarla operasyonlarda hayatını kaybeden asker sayısının 363'e yükseldiğini, ayrıca bin 434 askerin yaralandığını belirtti.

Ukrayna parlamentosunun mart ayında Rusçanın bölgesel dil statüsünü iptal etmesinin ardından Rus kökenlilerin yoğun olarak yaşadığı doğudaki Donetsk ve civarında hükümet karşıtı olaylar başlamış, ardından bu olaylar silahlı çatışmalara dönüşmüştü. Kiev yönetimi bunun üzerine Rusya yanlısı ayrılıkçılara karşı terörle mücadele operasyonları başlatmıştı.

Muhabir: Vügar Novruzoğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın