Dolar
32.32
Euro
34.92
Altın
2,209.14
ETH/USDT
3,599.00
BTC/USDT
71,346.00
BIST 100
9,058.60
Dünya, arşiv

Libya'da İngiliz diplomatların konvoyuna saldırı düzenlendi

Libya'da, ülkeden ayrılan İngiltere Büyükelçiliği diplomatlarına ait konvoya silahlı saldırı düzenlendiği bildirildi.

28.07.2014 - Güncelleme : 28.07.2014
Libya'da İngiliz diplomatların konvoyuna saldırı düzenlendi

BİNGAZİ

Libya'da, ülkeden ayrılan İngiltere Büyükelçiliği diplomatlarına ait konvoya silahlı saldırı düzenlendiği bildirildi.

Libya Dışişleri Bakan Yardımcısı Vefa Bukakıs, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Libya'dan ayrılmak üzere yola çıkan İngiltere Büyükelçiliği'nde görevli diplomatik misyonun bulunduğu konvoya silahlı saldırı düzenlendiğini, olayda ölen ya da yaralanan olmadığını belirtti.

Bukakıs, "Diplomatik misyonların ülkeden ayrılmasının, İngiltere Dışişleri Bakanlığı'nın büyükelçilikte personel sayısının azaltılması talimatı gereği gerçekleştiğini ifade etti.

Bukakıs, büyükelçilikten ayrılan diplomat sayısına dair bilgi vermedi. 

Libya Devrimci Operasyonlar Birliği'nden yapılan açıklamada da Trablus'tan 48 kilometre uzaklıktaki Zaviye kenti yolunda kimliği belirsiz kişiler tarafından diplomatlardan oluşan heyeti hedef alan silahlı saldırıya engel olunduğu kaydedildi. 

Açıklamada, saldırganlara karşılık verilerek, diplomatların kurtarıldığı ifade edildi.

Libya'nın başkenti Trablus'ta 13 Temmuz'dan bu yana çıkan çatışmalarda 97 kişinin öldüğü, 404 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

Trablus'ta, Kaddafi'nin devriminden sonra bazı bölgeleri ve uluslararası havalimanını kontrol eden Ka'ka ve Savaik isimli gruplar ile orduya bağlı güçler arasında çatışmalar çıkmış, olayların şiddetlenmesi üzerine Türkiye ve ABD, burada bulunan diplomatik misyonlarını boşaltarak vatandaşlarını tahliye etmişti.

Muhabir: Mutez el-Mecberi

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın