Dolar
32.41
Euro
35.09
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,576.00
BTC/USDT
71,003.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, arşiv

Hague, Lavrov ile görüştü

İngiltere Dışişleri Bakanı Hague, Rus mevkidaşı Lavrov ile görüştü. Hague, Lavrov'dan Cenevre anlaşmasına acilen uygulamasını istedi.

23.04.2014 - Güncelleme : 23.04.2014
Hague, Lavrov ile görüştü

LONDRA

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, Ukrayna'daki son gelişmelere ilişkin Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile telefon görüşmesi yaptı. 

Görüşmeye ilişkin İngiltere Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Hague'in Lavrov'u arayarak 17 Nisan'daki Cenevre anlaşmasının acilen uygulanmasını istediği belirtildi.

Hague ayrıca, Rusya'ya, Ukrayna'nın doğusu ile güneyindeki gerginliğin dindirilmesi için yasadışı silahlı gurupların işgal ettikleri binaları boşaltmaları ve silahları bırakmaları yönünde açıklama yapılması gibi adımlar atma çağrısında bulundu. İngiliz Bakan, Rus diplomatları Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) gözlem misyonunun çabalarına katılmaya da çağırdı.

Lavrov ile görüşmesinden sonra konuşan Hague, Ukrayna hükümetinin Cenevre anlaşmasını uygulama yönünde attığı adımları memnuniyetle karşıladığını belirterek, şunları söyledi:

"Ukrayna hükümetinin provokasyonlara kapılmamasını ve itidalli davranışlarını takdirle karşılıyorum. Bunlar Ukrayna'nın Cenevre anlaşmasına bağlılığını gösteren cesur adımlardır. Birleşik Krallık, bu yaklaşımı desteklemeyi ve teşvik etmeyi sürdürecektir. Aynı zamanda Rusya'yı Cenevre anlaşmasına bağlı kalmaya çağırıyorum. Moskova, tüm tarafları şiddetten ve provokasyondan uzak durmaya çağıran ülkelere katılmalıdır."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın