Dünya, arşiv

Suriye'de varil bombalı saldırı: 27 ölü

Suriye ordusuna bağlı helikopterlerin Halep'e varil bombalarıyla düzenlediği saldırılarda 27 kişi yaşamını yitirdi.

21.04.2014 - Güncelleme : 21.04.2014
Suriye'de varil bombalı saldırı: 27 ölü

HALEP

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, orduya bağlı helikopterlerin Halep'te yönetim karşıtlarının kontrolünde olan Firdevs, Ensari, Haydariye, Mesekin Hananu ve Ard Malah bölgelerine "varil bombasıyla" düzenlediği saldırıda 27 kişinin yaşamını yitirdiği ve çok sayıda kişinin yaralandığı belirtildi.

Halep'teki yerel aktivistlerden Mustafa Sultan ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, helikopterlerin iki günden bu yana kentte muhaliflerin elinde olan bölgelere "varil ve misket bombasıyla" saldırmasında çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiğini ve onlarca kişinin de yaralandığını söyledi.

Saldırıda 7 binanın tamamen çöktüğünü ve 14'ten fazla aracın da yandığını dile getiren Sultan, şunları kaydetti:

"Sivil savunma ekipleri, hava saldırılarında yıkılan evlerin enkazında 20 ceset tesbit etti. İmkansızlıklar nedeniyle cesetlere ulaşılmıyor. Cesetlerin çıkarılması için ağır iş makineleri gerekiyor. Helikopterler gece de saldırılarına devam etti. Dün gece helikopterler Firdevs bölgesine saldırdı. Çok sayıda ev ve iş yerinde maddi hasar meydana geldi. Saldırıda araçlar yandı. İtfaiye ekiplerinin yoğun çabasıyla yangınlar söndürüldü.

Öte yanda Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de Suriye hava kuvvetlerine ait bir helikopterin İdlib'in Tlemnis beldesine "zehirli gaz" içeren varil bombasıyla saldırdığını ileri sürdü.

Saldırıda 200'den fazla kişinin boğulma tehlikesi geçirdiğini bildiren LCC, gazlardan etkilenenlerde görme bozukluğu, kusma, baş dönmesi, göz bebeklerinde küçülme gibi belirtilere rastlandığını kaydetti.

Olayı doğrulayan Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de boğulma vakası geçirenlerin beldedeki sahra hastanelerine kaldırılarak tedavi altına alındığını duyurdu.

Suriye resmi haber ajansı SANA da, başkent Şam'ın merkezine çok sayıda havan topu mermisinin düştüğünü, saldırıda ölen ve yaralananların olduğunu belirterek havan toplarının silahlı muhalif gruplar tarafından merkeze atıldığını savundu.

Muhabir: Halit Süleyman

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın