Dünya, arşiv

Suudi Arabistan'da corona virüsü

Suudi Arabistan'da corona virüsüne yakalanan 13 kişiden 3'ü hayatını kaybetti

21.04.2014 - Güncelleme : 21.04.2014
Suudi Arabistan'da corona virüsü

RİYAD

Suudi Arabistan Sağlık Bakanı Abdullah er-Rabia, ülkenin değişik yerlerinde 13 kişinin aynı gün ağır akut solunum yolu yetersizliği sendromu (SARS) hastalığının türevi olan corona virüsüne yakalandığını, bunlardan 3'ünün hayatını kaybettiğini duyurdu.

Sağlık Bakanı Rabia, yaptığı açıklamada, dün Cidde'de 7, Riyad'da 4, Medine ve Necran'da birer olmak üzere 13 kişinin corona virüsüne yakalandığını, bunlardan 3'ünün hayatını kaybettiğini belirtti.

Sağlık Bakanlığı'nın, virüsü kontrol altına almak için büyük çaba sarf ettiğini ifade eden Rabia, sahip oldukları geniş tecrübe sayesinde hac ve umre mevsimini karşılamaya hazır olduklarını kaydetti.

Rabia, bakanlığın, Dünya Sağlık Örgütü ve Avrupa, ABD ve Doğu Asya'daki bulaşıcı hastalıklarla mücadele merkezleri ile Körfez İşbirliği Konseyi'nden (KİK) 22 uzmanı hafta sonunda corona virüsünü görüşmek için çağırdığını bildirdi. 

Sağlık Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde yer alan açıklamada da hayatını kaybedenlerden birinin 49, 2'sinin 68 yaşında erkek oldukları, Cidde, Medine ve Necran'da ikamet ettikleri belirtildi.

İlk kez bir günde ülkede 13 yeni corona virüsü vakasıyla karşılaşıldığı kaydedilen açıklamada, şimdiye kadar ülkede corona virüsüne yakalananların 244’e, ölenlerin ise 79'a yükseldiği belirtildi.

SARS'ın değişik bir türü olan corona virüsü ilk olarak Eylül 2012’de tespit edilmişti. Suudi Arabistan başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinin korkusu haline gelen corona virüsü, akciğerleri ve böbrekleri tahrip ediyor. Bağışıklık sistemini çökerten virüsün uzun süreli yakın temasla bulaştığı belirtiliyor. Kaynağı hakkında yeterli bilgi olmayan virüse karşı henüz koruyucu aşı veya antibiyotik ilaç tedavisi bulunmuyor.

Muhabir: Musad Hayri, Ali Semerci

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın