Dolar
32.33
Euro
35.07
Altın
2,219.89
ETH/USDT
3,553.80
BTC/USDT
70,640.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, arşiv

Suriye'de kaçırılan Fransız gazeteciler ülkelerine döndü

Suriye'de kaçırılan ve Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi sınırında Türkiye'ye giriş yapan 4 Fransız gazeteci Fransa'ya döndü.

20.04.2014 - Güncelleme : 20.04.2014
Suriye'de kaçırılan Fransız gazeteciler ülkelerine döndü

PARİS 

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Suriye'de serbest bırakılan gazetecilerin Fransa'ya ulaştırılmasını sağlayan Türk yetkililere teşekkür etti.

Suriye'de kaçırılan ve Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi sınırında Türkiye'ye giriş yapan 4 Fransız gazeteci Fransa'ya döndü. Gaziantep'ten havalanan Fransa Hava Kuvvetlerine ait uçak sabah saatlerinde Evry Havalimanı'na gazetecileri bıraktı. Buradan Villacoublay askeri üssüne helikopterle getirilen gazetecileri Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Dışişleri Bakanı Laurent Fabius ile gazetecilerin yakınları ve arkadaşları karşıladı.

Askeri hava üssünde konuşan Hollande, "Bugün (gazetecilerin) onların yakınları, arkadaşları ve Fransa için büyük sevinç günü. Bütün Fransa  gazetecilerinin hürriyete kavuşmasından ve basın özgürlüğü değerlerine sahip çıkan böyle vatandaşlara sahip olduğundan dolayı gurur duymaktadır. Buradan Türk yetkililere de ayrıca teşekkür etmek istiyorum" dedi.

Suriye'de hala tutsak bulunanlar olduğunu belirten Hollande, bu durumun gazeteci olmalarından kaynaklandığını vurguladı. Hollande, diğer taraftan Mali'de esir edilen Fransız vatandaşları Gilbert Rodriguez Leal ve Serge Lazarevic'in de durumunu takip ettiklerini söyledi.

Özgürlüğüne kavuşan gazetecilerden Didier François ise hürriyetlerini elde etmelerinin kendileri için büyük bir teselli olduğunu belirterek, "Hiçbir zaman ümidimizi kaybetmedik. Herkes bizim için seferber olmasından çok duygulandık" diye konuştu.

Yaklaşık 10 ay önce Suriye'de kaçırılan Fransız gazeteciler Edouard Elias (22), Didier François (54), Pierre Torres (29) ve Nicolas Henin (38) dün sabah saatlerinde Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde sınırdan Türkiye'ye giren gazeteciler, askeri yetkililer tarafından teslim alınmıştı.

Muhabir: Onur Usta

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın