Dolar
32.32
Euro
34.91
Altın
2,215.89
ETH/USDT
3,588.20
BTC/USDT
71,319.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, arşiv

Hava savunma sistemi bu savaşta kullanılamaz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın Suriye'ye sağladığı hava savunma sistemlerinin mevcut savaşta kullanılamayacağını öne sürdü.

08.03.2013 - Güncelleme : 08.03.2013
Hava savunma sistemi bu savaşta kullanılamaz

ANKARA

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, BBC kanalına verdiği mülakatta, demokratik ve birleşik bir Suriye istediklerini belirterek, ülkede şiddetin bir an önce sonlandırılarak tarafların diyalog masasına oturması gerektiğini kaydetti.

Lavrov, Rusya'nın Suriye'ye sağladığı hava savunma sistemlerinin şu an devam eden savaşta kullanılamayacağını savundu. Esed'in görevde kaldığı sürece taraflar arasında bir diyaloğun sağlanmasının mümkün olup olmadığının sorulması üzerine ise Lavrov, "Bunun kararını verecek olan ne ben ne de bir başkası. Şiddetin durması ve diyaloğun başlaması için her türlü önkoşula karşıyız" cevabını verdi.

Esed'in, birçok kez açıklamalarında görevi bırakmayacağını dile getirdiğini hatırlatan Lavrov, "Bu kesinlikle Esed'in pozisyonu, blöf yapmıyor" derken, Rusya'nın iç çatışmalara müdahil olunmasına karşı olduğunu yineledi. 

 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın