Dolar
32.40
Euro
34.77
Altın
2,303.87
ETH/USDT
3,009.50
BTC/USDT
59,403.00
BIST 100
10,208.65
Dünya, arşiv

Makedonya'dan ''üç dilde'' destek çağrısı

Makedonya'da 24 sivil toplum kuruluşu temsilcisinin katıldığı toplantıda Suriye için düzenlenen yardım kampanyasına "Türkçe, Arnavutça ve Makedonca" destek çağrısı yapıldı.

09.01.2013 - Güncelleme : 09.01.2013
Makedonya'dan ''üç dilde'' destek çağrısı

ÜSKÜP

İslam Dünyası STK’lar Birliği üyesi olan Makedonya'daki insani yardım kuruluşu Merhamet öncülüğünde, başkent Üsküp'te düzenlenen basın toplantısında, ülkedeki Sivil Toplum Kuruluşları Konseyi üyesi 24 sivil toplum kuruluşu, ''Kış Geldi... Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye'' kampanyasına "Makedonca, Arnavutça ve Türkçe" olarak destek çağrısında bulundu.

Merhamet Başkanı Adnan İsmaili, "Suriye halkı için uzatağımız yardım eli her ne kadar sembolik olsa da ve her ne kadar Suriye’de yaşanan insanlık dramının önüne geçilmesinde yeterli olmasa da, en azından Suriye halkının zor acılardan geçtiği bu dönemde safımızı belli etme açısından ehemmiyet teşkil etmektedir'' diye konuştu.

İslam Dünyası STK'lar Birliği'ne üye olan Merhamet Derneği olarak bu kervana katıldıklarını ifade eden İsmaili, Makedonya halkı olarak Suriye halkı ile beraber olduklarını kaydetti.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın