Dolar
32.48
Euro
34.86
Altın
2,332.63
ETH/USDT
3,167.20
BTC/USDT
64,649.00
BIST 100
9,716.77
Dünya

PYD, Rus desteğiyle Azez-Cerablus hattında ilerlemeye çalışıyor

Rusya, PKK'nın Suriye kolu PYD'nin, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırındaki Azez-Cerablus hattında ilerleme çabasına hava desteği sağlıyor.

Selen Temizer  | 30.11.2015 - Güncelleme : 01.12.2015
 PYD, Rus desteğiyle Azez-Cerablus hattında ilerlemeye çalışıyor

Ankara

ANKARA

Rusya, PKK'nın Suriye kolu PYD'nin, Suriye'nin kuzeyinde Türkiye sınırındaki Azez-Cerablus hattında ilerleme çabasına hava desteği sağlıyor.  

Rusya, Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesinin ardından, PYD'ye Halep'in kuzeyinde Türkiye sınırında güvenli bölge ilan edilmesi planlanan Azez-Cerablus hattında ilerlemesi için yoğun hava desteği sağlamaya başladı.

PYD, halihazırda kontrol ettiği Afrin ve Kobani'yi birleştirmek için Rus şemsiyesi altında iki yönden harekete geçti. Bir yandan 5 gündür muhaliflerin Azez'deki cephe hatlarına saldıran PYD, diğer yandan Fırat'ın batısına geçebilmek için Cerablus'ta DAEŞ ile çatışıyor. 

Afrin'in doğusunda, Halep'in kuzeyinde bulunan ve muhaliflerin kontrolündeki Deyr Cemal, Meryemeyn, Malikiye ve Ziyara beldeleri 5 gündür havadan Rus savaş uçaklarının, karadan ise PYD’nin askeri gücü YPG'nin liderliğindeki Suriye Demokratik Güçleri’nin saldırısına maruz kalıyor.  

Muhabir: Selen Temizer


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.