Dolar
32.38
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,568.80
BTC/USDT
70,824.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

Linkevicius: Müttefikimiz, toprağını savunma hakkına sahiptir

Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesine ilişkin konuşan Litvanya Dışişleri Bakanı Linkevicius ''Müttefikimiz, toprağını savunma hakkına sahiptir'' dedi.

Rustam Mikayilli  | 27.11.2015 - Güncelleme : 27.11.2015
 Linkevicius: Müttefikimiz, toprağını savunma hakkına sahiptir

Vilnius

VİLNİUS 

Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, "Türkiye ile dayanışma içindeyiz" dedi. 

AA muhabirinin sorusuna cevaplayan Litvanya Dışişleri Bakanı Linas Linkevicius, düşürülen Rus uçağına ilişkin olarak Ankara'nın zaten birçok kez Rusya'yı hava sahası ihlaline ilişkin uyardığını belirterek, "Müttefikimiz, toprağını savunma hakkına sahiptir. Türkiye ile dayanışma içindeyiz, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü destekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

"Şimdiye kadar Rusya'nın başlattığı hava operasyonu muhalif güçlerin zayıflatılmasına yöneliktir. Moskova'nın beyanatları, sözleriyle değil hareketleriyle yargılanmalıdır" diyen Linkevicius, Litvanya, Letonya ve Estonya'nın da Rusya ile sınır bölgelerinde sorunlar yaşadığına işaret ederek,  "Rusya, hava sahamıza çok yakın bölgede askeri eylemlerini ve Baltık Denizi'nde askeri tatbikatlarını eskisinden daha çok yapmaya başladı" dedi. 

Muhabir: Rustam Mikayilli

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.