Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,566.50
BTC/USDT
70,474.00
BIST 100
9,079.97
Teknoloji, arşiv

Genetik duayeninin ''heykeli dikildi''

TÜBİTAK'ın bu yılki sağlık bilim ödülü sahibi Bilkent Üniversitesi'nden Prof. Dr. Tayfun Özçelik, ABD'deki Stanford Üniversitesi'nde çalışmalarının heykel strüktürleri dikilen 22 bilim insanından biri oldu.

25.07.2012 - Güncelleme : 25.07.2012
Genetik duayeninin ''heykeli dikildi''

ANKARA - Selma Kasap

TÜBİTAK'ın bu yılki sağlık bilim ödülü sahibi Prof. Dr. Tayfun Özçelik, genetik üzerine çalışmalarıyla dünya çapında adından söz ettirirken, son olarak ABD'deki Stanford Ünversitesi'nde ''çalışmalarının heykeli'' dikilen 22 bilim insanından biri oldu. 
Bilkent Üniversitesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özçelik, aralarında ABD büyükelçisinin eşi Maria Riccardione TÜBİTAK-TWAS Bilim Ödülü sahibi Mehmet Öztürk, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, TÜBİTAK Bilim Ödülü sahibi Aytemiz Gürgey ve Ankara Üniversitesi öğretim üyelerinden Özden Uzunalimoğlu ile birlikte 1998'de çocuklarda lösemiye neden olan ailesel kaynaklı genlerden ilkinin bulunması konusundaki çalışmasıyla genetiğin önemli keşiflerinden birine de imza attı.  
Kırk genin insan ve fare kromozomlarındaki lokuslarını belirleyen ve Türkiye'nin ilk babalık testini yapan Özçelik'in en son ve henüz yayımlanmayan araştırması, Adana'daki Üner Tan Sendromlu aileyi hasta eden geni tayin etmek oldu. 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın