Dolar
32.32
Euro
34.88
Altın
2,195.98
ETH/USDT
3,582.00
BTC/USDT
70,795.00
BIST 100
9,019.49
Teknoloji, arşiv

Türkiye'yi ABD'de "Ebabil" temsil edecek

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi öğrencilerinin tasarladığı "Ebabil" adı verilen insansız hava aracı, ABD'de düzenlenecek "19'uncu Dünya Üniversiteler Arası İnsansız Hava Aracı Yarışması"nda Türkiye'yi temsil edecek.

01.04.2015 - Güncelleme : 01.04.2015
Türkiye'yi ABD'de "Ebabil" temsil edecek

ESKİŞEHİR

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zekeriya Altaç, Rektörlük Senato Salonu'nda düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 10-12 Nisan'da Amerikan Havacılık Derneği, Cessna Aircraft ve Raytheon Füze Sistemleri tarafından ABD'nin Arizona Eyaleti'nin Tucson kentinde gerçekleştirilecek yarışmaya 100 üniversiteden katılım olacağını bildirdi.

Yarışmada ekiplerin 3 görevden oluşan değerlendirmeden geçeceğini belirten Altaç, şöyle konuştu:

"İlk görevde, insansız hava araçları yüksüz olarak uçuş yapacak, ikinci görevde yüklü uçuş gerçekleştirilecektir. Yük olarak yaklaşık 2,3 kilogram kütleli bloklar kullanılacak. Son görevde ise araçlara yarışma komitesince belirlenen ölçülerde toplar yüklenecek ve bu topların uçuş sırasında yerde belirlenen hedeflere isabet ettirilmesi beklenecektir. Değerlendirme uçuş süresi, kalkış ve iniş başarısı, uçuş sırasında gerçekleştirilen turlar gibi performans kriterleri ile sağlanacaktır. ESOGÜ Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Melih Cemal Kuşhan tarafından yönetilen projede Araştırma Görevlisi Selim Gürgen ile öğrenciler Emir Ata, Turabi Bayraktar ve Hasan Vural görev alıyor. Üretimi tamamlanan insansız hava aracı şu anda test uçuşlarına hazır haldedir."

Altaç, projeye sponsor olan kurumların yöneticilerine teşekkür etti.

Muhabir: Sinan Balcıkoca

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın