Teknoloji, arşiv

Webit Kongresi"nin ilk günü sona erdi

Teknoloji dünyası paydaşlarının bir araya geldiği 6. Global Webit Kongresi'nin ilk günü sona erdi. Kongrede, bilişim dünyası ile dijital platformladaki gelişmeler ele alındı.

01.10.2014 - Güncelleme : 01.10.2014
Webit Kongresi"nin ilk günü sona erdi

İSTANBUL

Anadolu Ajansı'nın (AA) "Altın Medya Ortağı" olduğu, dijital platformlarla teknoloji dünyasının liderlerini ağırlayan küresel ölçekli teknoloji zirvesi Webit Kongresinin ilk gününde farklı ülkelerden birçok "Start Up" şirketi (Başlangıç Düzeyindeki Şirketler) temsilcisi fikirlerini tanıtma fırsatı buldu.

Kongrenin Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Plamen Russev'in açılış konuşmasını yaptığı kongrenin ilk gününde, "Dijital Pazarlama ve İnovasyon Konferansı" kapsamında "Dijital Reklamcılık", "Metrix ve Data Akışı", "Dijital Eğlence ve Medya" oturumları gerçekleştirildi.

VB Insight Pazarlama Teknolojileri Direktörü Steawart Rogers'ın moderatörlüğünde yapılan "Metrix ve Data Akışı" panelinde Mindsahare Worldwide Dijital Teknolojiler Bölüm Lideri Norm Johnston, AA Genel Müdür Yardımcısı Yılmaz Yaman, GFK Orta ve Doğu Avrupa Orta Doğu Türkiye Afrika Bölgesi Dijital Pazarlama Direktörü Caroline Henne, OMD Gelişmekte Olan Piyasalar Strateji ve Ürün Geliştirme Direktörü Jean Paul Edwards küresel veri akışı ve dijital teknolojilerin geleceğini masaya yatırdı.

Girişimciler fikirlerini tanıttı 

Kongrenin "Founders Games loT Hackhaton Workshops" bölümünde ise girişimciler fikirlerini, kongre katılımcılarına tanıttı.

Kongrenin "Geleceğin Liderleri Zirvesi" kapsamında ise dünya üzerinde internet platformlarına girilen tüm bilgileri ifade eden yedekleme teknolojileri anlamında kullanılan "Big Cloud" oturumları, "Para ve Ödemeler" oturumu ve "Orta Doğu Odağında Gelişen -e ticaret ve Başlangıç Düzeyindeki Şirketler Ekosistemi" oturumları da düzenlendi.

Birçok ülkeden kongreye katılan bilişim çevreleri, "Big Data", yazılım teknolojileri, öğrenebilen robotik sosyal medya araçları ve internet fikirlerini de tartıştı.

10 bini aşkın katılımcı

Kongre, dijital platformlarla teknoloji dünyasının liderlerini ağırlıyor. Etkinliğe 100'ün üzerinde ülkeden 10 bini aşkın katılımcı ile 200'den fazla konuşmacı katılıyor.

Kongrenin Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Plamen Russev, açılışta yaptığı konuşmada, kongrede katılımcıların yatırım için fırsatlar yakalayabileceğini belirtti. 

Kongrenin İstanbul'da düzenlenmesinin büyük bir fırsat olduğunu vurgulayan Russev, İstanbul'un jeopolitik konumunu açısından stratejik bir yer olduğunu ifade etti.

Teknoloji tutkunlarına iş geliştirme ve tanınma olanağı sunan kongre, tüm katılımcılarına sektör liderleriyle temasa geçme fırsatı sunuyor. Kongre'de bu yıl "Dijital Pazarlama & İnovasyon Konferansı" ve "Geleceğin Liderleri Teknoloji Zirvesi" olmak üzere iki tema söz konusu.

Uluslararası katılıcımların yoğunluğuyla anılan kongre, bu yıl "Digital Marketing Zone" ve "Tech Zone" olarak iki ana bölümde kurgulanıyor. Kongrenin "Teknoloji" ana başlığı altında ise "Geleceğin Liderleri Zirvesi", "IoT Hackathon" ve "Founders Games" alanı gibi üç bölüm dikkati çekiyor.

Webit Kongresi biletleri daha önce olduğu gibi bu yıl da Red Pass, Blue Pass, Gold Pass ve Platinum Pass olmak üzere 4 farklı kategoriden satışa çıkarıldı. 

Bilişim dünyası için oldukça önemli bir etkinlik olan kongreyi geçen yıl 170 binden fazla kişi online olarak takip etmişti. Geçen yıl 2 gün boyunca 26 binden fazla tweet içeriğinde bahsi geçen kongrenin, bu yıl da sosyal medyada gündem oluşturması bekleniyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın