Dolar
32.39
Euro
35.05
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,546.60
BTC/USDT
70,179.00
BIST 100
9,143.29
Spor, spor gündemi, Basketbol

Kızılyıldız taraftarı hayatını kaybetti

Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız arasında oynanan Turkish Airlines Euroleague basketbol karşılaşması öncesi çıkan olayda, kalbinden bıçaklanan Sırbistan uyruklu taraftar hayatını kaybetti.

22.11.2014 - Güncelleme : 22.11.2014
Kızılyıldız taraftarı hayatını kaybetti

İSTANBUL

Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız arasında oynanan Turkish Airlines Euroleague basketbol karşılaşması öncesi çıkan olayda, kalbinden bıçaklanan Sırbistan uyruklu taraftar hayatını kaybetti.

Maçın oynandığı Abdi İpekçi Spor Salonu'nun 1 No'lu kapısının önünde, saat 19.30'da henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan kavgada 25 yaşındaki Marko İvkoviç isimli Kızılyıldız taraftarı, kalbine aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıyı Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. İvkoviç, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. 

Marko İvkoviç'in cenazesi hastaneden alınarak Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden olayla ilgili yapılan yazılı açıklamada, karşılaşma öncesinde, maça giriş biletleri bulunmayan Kızılyıldız taraftarları ile Galatasaray taraftarları arasında uzaktan taş ve şişe atılmasıyla olay çıktığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Arada bulunan emniyet güçleri sayesinde birbirlerine yaklaşamayan taraftarlardan, Kızılyıldız taraftarları emniyet güçleri tarafından salon civarından uzaklaştırılırken, kendi grubu içinde bulunan bir Kızılyıldız taraftarının bıçakla yaralandığı ve hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı anlaşılmıştır. 

Bahse konu olay ile ilgili görevlilerimiz tarafından çok yönlü soruşturma devam etmektedir."

Davutoğlu'ndan başsağlığı

Başbakan Ahmet Davutoğlu da, Sırbistan uyruklu taraftar için Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic'e başsağlığı diledi.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Davutoğlu, Kızılyıldız Basketbol Kulübünün, Galatasaray Liv Hospital ile dün akşam İstanbul'da yaptığı THY Avrupa Ligi maçı öncesi çıkan olayda bir Sırp taraftarın bıçaklanmasıyla ilgili mevkidaşı Vucic'i, telefonla aradı.

Davutoğlu, görüşmede, Vucic’e, Sırplı taraftarın yaşamını yitirmesinden büyük üzüntü duyduğunu belirterek, başsağlığı dileğinde bulundu.

Başbakan Davutoğlu’nun, bıçaklanarak yaralanan Sırp taraftarın kaldırıldığı hastanede hayatının kurtarılması için Türk sağlık görevlilerinin ellerinden geleni yaptığını, olayla ilgili soruşturmanın da devam ettiğini söylediği belirtildi.

"Galatasaray ve taraftarlarıyla ilgisi olmadığı kanaatindeyiz" 

Galatasaray Kulübü, basketbol THY Avrupa Ligi'nde Galatasaray Liv Hospital ile Sırbistan'ın Kızılyıldız Telekom takımları arasında dün akşam İstanbul'da oynanan maç öncesi yaşanan ve bir Sırp taraftarın ölümüyle sonuçlanan olaylar hakkında açıklama yaptı.

Sarı-kırmızılı kulüpten yapılan açıklamada, olayda Sırbistan vatandaşı Marko İvkoviç'in ölümünden duyulan derin üzüntü ifade edilerek, "Adli bir vaka olan bu olayın Galatasaray Kulübü ve taraftarlarıyla bir ilgisi olmadığı kanaatindeyiz" denildi.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"21 Kasım 2014 Cuma akşamı erkek basketbol takımımızın Kızılyıldız'a karşı oynadığı Avrupa Ligi karşılaşmasından önce Abdi İpekçi Spor Salonu'nun dışında, sokaklarda, Kızılyıldız taraftarlarınca başlatılan olaylar kamuoyuna intikal etmiştir.

Galatasaray Spor Kulübü olarak, Sırbistan vatandaşı Marko İvkoviç'in bu olaylar sırasında hayatını yitirmesinden dolayı duyduğumuz derin üzüntülerimizi bildiririz.

Olay ile ilgili, emniyet güçlerimiz gerekli bütün araştırmaları yaparak, kamuoyunu aydınlatacaktır. Adli bir vaka olan bu olayın Galatasaray Spor Kulübü ve taraftarlarıyla bir ilgisi olmadığı kanaatindeyiz.

Sporun esas amacına gölge düşüren şiddetin, kimden ve ne şekilde gelirse gelsin kabul edilemez olduğunu bir kere daha vurgulayarak, spor sahalarında huzurun hakim olmasını diliyoruz."

Kızılyıldız başsağlığı mesajı yayımladı

Kulübün resmi internet sitesinde "Kızılyıldız taraftarı İstanbul'da öldürüldü" başlığıyla yayımlanan mesajda, 25 yaşındaki Marko İvkoviç'in dün gece İstanbul'da bıçaklanarak hayatını kaybettiği belirtildi.

Taraftarın, Türkiye'ye Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız arasındaki maçı izlemek için gittiği ve "Türk holiganların" bıçaklı saldırısı sonucunda hayatını kaybettiği iddia edildi.

Açıklamada, taraftarın ailesine, yakınlarına ve arkadaşlarına başsağlığı dilendi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın