Dolar
32.32
Euro
34.91
Altın
2,214.57
ETH/USDT
3,584.80
BTC/USDT
71,230.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, arşiv

9. Cumhurbaşkanı Demirel, KKTC'de

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Rauf Denktaş'ın anıt mezarını ve Girne Boğaz Şehitliği'ni ziyaret etti.

30.09.2014 - Güncelleme : 30.09.2014
9. Cumhurbaşkanı Demirel, KKTC'de

LEFKOŞA 

KKTC'te temaslarını sürdüren Süleyman Demirel, KKTC'nin Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın kabrini ziyaret etti. Demirel'in kabre çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’nın okunup bayrakların göndere çekilmesinden sonra ise Demirel, özel defteri imzaladı.

Demirel, Anıt özel defterine şunları yazdı:

"Ömrünün tümünü Kıbrıs Türk halkının güvenliği, mutluluğu ve hür olması için harcayan, milletinin kahraman evladı Rauf Denktaş seni seviyoruz. Yerin Kıbrıs halkının ve milletimizin tümünün takdirkar gönlüdür. Allah rahmet eylesin, rahat uyu kardeşim." 

Daha sonra Demirel, Girne'deki Boğaz Şehitliği’ni de ziyaret etti. Demirel, kabre çelengi şehitliğe sunmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Demirel, Boğaz Şehitliği özel defterine şunları yazdı:

"Kahraman askerler, milletin aziz şehitleri; sizi sevgiyle, saygıyla, minnetle ve şükranla sinemize basıyoruz. Rahat olun, mekanınız cennet olsun." 

Muhabir: Murat Demirci

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın