Dolar
32.38
Euro
35.11
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,556.00
BTC/USDT
70,849.00
BIST 100
9,079.97
Spor, spor gündemi, Basketbol

Anadolu Efes turnuvaya mağlup başladı

Uluslararası Gloria Cup Basketbol Turnuvası'nın ilk maçında A Grubu mücadelesinde Yunanistan'ın Olympiakos takımı, Anadolu Efes'i 79-73 yendi.

23.09.2014 - Güncelleme : 23.09.2014
Anadolu Efes turnuvaya mağlup başladı

İSTANBUL

İlk dakikalarda hücumda zorlanan Anadolu Efes, 6.  dakikada Perperoglou ile 9-8 öne geçti. Aynı dakikada Sloukas'ın üçlüğüyle 11-8 üstünlük yakalayan Olympiakos, 1. periyodu 24-21 önde tamamladı. 

İkinci çeyreğe hızlı başlayan Olympiakos, Sloukas ve Printezis ile üst üste bulduğu sayılarla farkı 9 sayıya (32-23) çıkardı. Savunmadaki baskısını artırıp, hücumda Cedi Osman ve Furkan Korkmaz ile etkili olarak 7-0'lık seri yapan Anadolu Efes, 14. dakikada skoru 32-30'a getirdi. Lacivert-beyazlılar, genç oyuncusu Furkan Korkmaz'ın şık smacı ve Bjelica'nın faulden kazandırdığı bir sayı ile 15. dakikada skoru 33-33 eşitledi. Bu dakikadan sonra savunma direnci düşen Anadolu Efes karşısında 10-0'lık seri yapan Olympiakos, 17. dakikada 43-33 öne geçtiği maçta, ilk yarıyı da 49-41 önde tamamladı.  

Üçüncü çeyreğin büyük bölümünde geriden gelen Anadolu Efes, 27. dakika ile 28. dakika arasındaki temposuyla öne geçti. Draper, Janning ve Cedi Osman ile üst üste sayılar bulan lacivert-beyazlı ekip 28. dakikada 61-60 üstünlük yakaladığı maçta, son periyoda da bu skorla önde girdi.  

Son çeyreğe temposunu daha da arttırarak başlayarak, Furkan Korkmaz ve Doğuş Balbay ile bulduğu sayılarla 66-60 öne geçen Anadolu Efes, savunmadaki dikkatli oyunuyla rakibine 3,5 dakika sayı attırmadı. Son bölümde ilk sayısını Lafayette'nin üçlüğüyle bulan Yunan ekip, ardından Spanoulis'in devreye girmesiyle 36. dakikada skoru 68-68 eşitledi. Son 4 dakikalık bölümdeki mücadeleyi 11-5 üstün geçen Olympiakos, karşılaşmayı 79-73 kazandı. 

Yeterli tecrübemiz yoktu

Anadolu Efes Başantrenörü Dusan Ivkovic, Uluslararası Gloria Cup Turnuvası'nda Olympiakos'a 79-73 yenildikleri mücadelede, rakiplerinin tecrübesine ayak uyduramadıklarını belirtti. 

Ülker Sports Arena'daki maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendiren Ivkovic, Avrupa'da bu zamanda görülebilecek en iyi turnuvada mücadele ettiklerini vurgulayarak, genel olarak iyi bir maç geçirdiklerini söyledi. 

Olympiakos'un maçı kazanmayı hak ettiğini anlatan Ivkovic,"Genç ve yeni bir takımız. Birçok oyuncu aramıza katıldı. Özellikle savunmada, istediğimiz seviyeye ulaşamadık. İlk yarıda, rakip oyuna ağırlığını koydu. 3. periyotta, maç için savaşmaya başladık. Olympiakos gibi bir takıma karşı yeterli tecrübemiz yoktu. Yaptığımız 16 top kaybı, çok fazlaydı. Gerekli dersleri çıkarmalı ve sonraki maçlarda daha iyi oynamalıyız. Umarım yarın Unicaja Malaga karşısında daha iyi oluruz" diye konuştu. 

Anadolu Efesli oyuncu Doğuş Balbay da maçın belli dakikalarında çalıştıkları setleri hatalı uyguladıklarını kaydederek, "Basit sayılar yedik. Bu da yenilgiye neden oldu. Tabii ki bir hazırlık maçı, ders çıkarmamız lazım. En önemli ders de hazırlığımızın dışında, oyunu daha iyi kontrol etmek ve rakibi daha iyi analiz edip, onları maçta daha iyi uygulamak. Bu hataları yaptığımız için bugün kaybettik. Yarın Unicaja Malaga'ya karşı ciddi bir şekilde hazırlanıp kendimizi göreceğiz" değerlendirmesini yaptı. 

Bartzokas: "Genel olarak oyundan memnunum"

Olympiakos Başantrenörü Georgios Bartzokas ise hazırlık döneminde iyi bir takıma karşı ilk kez oynadıklarını ifade ederek, "Genel olarak oyundan memnunum" dedi. 

Üç numaralı pozisyonda iki sakat oyuncularının bulunduğunu, bunun da takımı için büyük bir problem teşkil ettiğini dile getiren Bartzokas, "Rotasyonda bunun çözümlerini arayacağız. 4. periyot, takımım adına iyi geçmedi, 8 top kaybı yaptık. Genel olarak oyundan memnunum. Anadolu Efes, öncelikle çok iyi bir antrenöre sahip ve iyi oyuncuları da var. Hücumda ve savunmada daha iyi çözümler bulmaya çalışacağız. Anadolu Efes'e de başarılar diliyorum" şeklinde konuştu. 

Muhabir: Serdal Kalaycı

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın