Spor, spor gündemi, Basketbol, arşiv

Kızların yumruğunu hissetmiyorum

Boksta dünya ikinciliği başta olmak üzere birçok başarıya imza atan milli sporcu Esra Yıldız, erkek boksörlerle antrenman yapmasının çok faydasını gördüğünü söyledi.

22.09.2014 - Güncelleme : 22.09.2014
Kızların yumruğunu hissetmiyorum

NEVŞEHİR - Murat Kaya

 Nevşehir'de yaşayan, dünya ikincisi boksör Esra Yıldız, erkek sporcularla antrenman yapmasının çok faydasını gördüğünü belirterek, "Erkek yumruğu ve darbesi yiye yiye kızların yumruğunu hissetmiyorum bile. Onların yumruğunu yiyince belli bir süre sonra alışıyorum, kızların yumruğu artık pamuk gibi geliyor" dedi.

Lise öğrencisi Esra Yıldız (17), AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3 kız kardeşi bulunduğunu ve sadece kendisinin boksla ilgilendiğini söyledi. Küçük yaştan itibaren dövüş sporlarına ilgi duyduğunu belirten Yıldız, 13 yaşından bu yana boksla uğraştığını ifade ederek, "Bu spora başlamadan önce tekvandoya gitmiştim. Tekvando yaptığım sırada boks maçlarını izlemeye gidiyordum ve orada hocamın yönlendirmesiyle bu spora başladım. Bu spor hoşuma gidince ben de tekvandoyu bırakarak boks yapmaya başladım" diye konuştu. 

Boksa ilk başladığında yakın arkadaşları ve ailesinin tepki gösterdiğini anlatan Yıldız, "Boks yapmaya geldiğim ilk gün gardımı alarak aynaya baktım. Kendime hiç şans vermiyordum ancak bugün buralardayım. Bu başarıda hocalarımın büyük emeği var. Onların bana inanması ve desteği sayesinde birçok engeli aştım" dedi.

Yıldız, boksa başlamasında babasının etkisi olduğuna işaret ederek, "Babam, komşumuzun çocuğunu boksa gittiği için çok seviyordu. Ben de babamın sevgisini kazanmak için boksa başladım. Boks sporunu tercih etmemin nedeninden biri de budur. Hem babamın sevgisini kazandım hem de madalyaları" ifadesini kullandı.

Kısa sürede önemli başarılara imza attı

Günde çift idman yaptığını ancak bazı günler antrenman sayısını 3'e çıkarttığını belirten Yıldız, kısa sürede birçok başarıya imza atmayı başardığını dile getirerek, "Katıldığım müsabakalarda, üç kez üst üste Türkiye şampiyonu oldum. 2012'de Polonya'da düzenlenen Avrupa Boks Şampiyonası'nda yıldızlar kategorisinde Avrupa üçüncüsü oldum. 2013 yılında Macaristan'da düzenlenen Avrupa Birliği Yıldız, Genç ve Büyük Bayanlar Boks Şampiyonasında şampiyon olarak altın madalya kazandım, aynı yıl Bulgaristan'da yapılan yıldızlar müsabakalarında dünya ikincisi oldum" şeklinde konuştu.

Bulgaristan'da düzenlenen 2014 Yıldız ve Genç Bayanlar Dünya Boks Şampiyonası'nda dünya ikinciliği elde ettiğini kaydeden Yıldız, son olarak Çin'de gerçekleştirilen Gençlik Olimpiyatları'nda dördüncü olduğunu söyledi.

"Kızların yumruğu artık pamuk gibi geliyor"

Milli boksör Esra Yıldız, boksun sokakta dövüş amaçlı yapılmasına karşı olduğunu belirtti.

Ringde stres attığını dile getiren Yıldız, "Ringde kendimi erkek gibi hissediyorum. Zaten ben de erkeklerle antrenman yapıyorum. Bugüne kadar çalışmalarımı hep erkeklerle yaptım. Onlarla çalışmam benim için büyük avantaj oldu. Erkek yumruğu ve darbesi yiye yiye kızların yumruğunu hissetmiyorum bile. Onların yumruğunu yiyince belli bir süre sonra alışıyorum, kızların yumruğu artık pamuk gibi geliyor. Ben bu seviyelere geldiysem erkeklerin sayesinde geldim" dedi.

Gülsüm Tatar'ı örnek alıyor

Dünya ve Avrupa şampiyonu boksör Gülsüm Tatar'ı örnek aldığını belirten Yıldız, 2016 yılında Rio de Janeiro'da olimpiyat şampiyonu olmayı hedeflediğini söyledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Ünlüer ise bütün branşlarda faaliyetlerinin devam ettiğine dikkati çekerek, "Bunlardan bir tanesi de boks. Nevşehir'de bu spora olan ilgi, hem erkeklerde hem de bayanlarda oldukça fazla. Birçok başarıya imza atan bayan sporcularımız bu tesislerden yetişiyor. Bizler bu konuda sporcularımıza her zaman destek vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın