Ekonomi, arşiv

9 ürün için toplatma kararı

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün, denetlenen ve güvensiz bulunan 9 ürün için daha toplatma kararı verildiğini açıkladı.

23.11.2012 - Güncelleme : 23.11.2012
9 ürün için toplatma kararı

ANKARA

ANKARA

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, yaptığı yazılı açıklamada, Piyasa Gözetim ve Denetim Faaliyetleri'nin 2012 yılının 10 aylık sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı.


Bakanlığının denetim sorumluluğundaki ürünlerin, çoğu doğrudan tüketicilere de ulaşan ürünler olduğunu kaydeden Ergün, şunları belirtti:

''Bu kapsamda Bakanlığımızca 2012 yılının ilk 10 aylık döneminde; toplam 23 bin 633 farklı marka/model ürün denetlenmiş, 2 bin 519'u uygunsuz bulunmuş ve uygunsuz bulunan ürünlere yönelik olarak 439 bin 337 lira idari para cezası uygulanmıştır. 90 adet farklı markadaki ürün teste gönderilmiş, testlerden yüzde 56'sı uygunsuzluk ile sonuçlanmış ve güvensiz bulunmuştur. Güvensiz bulunan 9 farklı marka/modelde ürün için toplatma kararı tedbiri uygulanmıştır. Yangın ve elektrik çarpma riskleri taşıyan bu ürünlere yönelik verilen toplatma kararlarından sekizi elektrikli ekipmanlar grubunda yer alan 4 farklı marka infrared oda ısıtıcısı, 2 farklı marka gaz dedektörü, bir gece lambası ve bir tost makinasına ilişkin, biri ise basınçlı ekipmanlar ürün grubunda yer alan yangın söndürücüye ilişkindir.''

Ergün, tüketicilerin sağlığını, can ve mal güvenliğini tehdit eden, yaralanma ve ölümlere yol açan elektrikli ısıtıcılara, patlayan elektrik kablolarına, alarm vermeyen gaz dedektörlerine ve yangın söndürmeyen tüplere karşı denetimlerini arttıran Bakanlığın, bu ürünlerin denetimini yaygınlaştırmaya devam edeceğini bildirdi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın